Vacature Tekstschrijver

Schrijf je graag teksten om zo goed mogelijk aan anderen uit te leggen wat we hebben georganiseerd: hoe de sfeer was, wat er gebeurde, wat mensen ervan vonden, welk doel we nastreven? We zoeken iemand, die ons op regelmatige basis helpt met het schrijven van teksten over de verschillende evenementen, die we jaarlijks organiseren. Je verzorgt content voor nieuwsbrief, website en onze sociale media. Bij ons kun je je ambitie starten, weer oppakken òf uitbreiden.

Energiecoöperatie EemnesEnergie timmert steeds verder aan de weg om bewoners en de gemeente te ondersteunen in het proces naar aardgasvrij wonen. Samen met  Energiecoöperatie Hut van Mie in Blaricum/ Laren bundelen we onze kennis en ervaring en versterken we ons beider positie. Ons devies: verduurzaming moeten we samen doen en moet ook voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat houdt deze taak in?

• Je schrijft over activiteiten, die we organiseren zoals themabijeenkomsten, straatgesprekken of wijkaanpak en je houdt interviews, die je verwerkt tot een artikel.
• Je draagt zorg voor onze content en levert die aan voor in de nieuwsbrief, die 4-5x per jaar verschijnt en je verzorgt de link naar het uitgebreidere artikel op de website.
• Je werkt nauw samen met het team Communicatie. In gezamenlijk overleg verzorgen jullie de verschillende communicatie-uitingen.

Extra informatie

Je hebt binding met Eemnes, Blaricum of Laren. Je bent soms ook in de avond beschikbaar. Ben je jonger dan 30 jaar? We gaan ook graag met jou in gesprek. Geschatte tijdsbesteding is ongeveer 10 uur per maand.

Competenties

1. Communicatief en sociaal vaardig.
2. Een creatieve hand van schrijven; de soms technisch ingewikkelde inhoud maak je leesbaar.
3. Je kunt zelfstandig werken en je deelt je tijd zelf in.
4. Je bent in staat op je eigen inzet te reflecteren en je bent leergierig.
5. Flexibel, op soms veranderende situatie in kunnen springen.

Wat levert het jou op?

• Je vergroot je netwerk, je breidt je CV uit en je versterkt je LinkedIn profiel.
• Je verrijkt je kennis en ervaring op het gebied van schrijven en energietransitie.
• Op regelmatige basis zijn er vrijwilligersbijeenkomsten, zowel inhoudelijke: uitwisseling van kennis, ervaringen en tips als ook gezellige meetings.
• Als vrijwilliger van EemnesEnergie krijg je de gelegenheid om daarnaast ook je eigen inbreng te leveren en andere zaken op te pakken.

Is je interesse gewekt om als Tekstschrijver aan de slag te gaan?

Je kunt je opgeven door een mail met een korte motivatie en eventueel CV of LinkedIn profiel te sturen aan Peter van Drenth, secretaris via secretariaat@eemnesenergie.nl.

Heb je nog vragen?
Neem contact op met Peter via
06 – 22 57 42 43