Over ons

Eemnes Energie is een coöperatie, gericht op het opwekken van duurzame energie en het helpen met besparen op energieverbruik. De deelnemers dragen zo bij aan het streven van de gemeente om in 2030 een energie neutrale gemeente te zijn.

Energie Coöperatie Eemnes, in het dagelijks gebruik EemnesEnergie wordt gerund door vrijwilligers. Het bestuur wordt gevormd door Sven Lankreijer (voorzitter), Marinus Kamphorst (secretaris) en Bert Visser (penningmeester).

EemnesEnergie streeft ernaar de inwoners en bedrijven in Eemnes mee te nemen op weg naar verduurzaming. “Van, voor en door Eemnessers” is ons doel, we willen dit zoveel als mogelijk met elkaar invullen. Een coöperatie, of coöperatieve vereniging, bestaat uit leden, leden die met elkaar bepalen wat de koers moet zijn van de coöperatie. Onze coöperatie heeft geen winstoogmerk, dat betekent niet dat er geen winst gemaakt mag of kan worden, maar die winst komt ten goede aan de coöperatie, en dat biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om nieuwe activiteiten te ontplooien, of bestaande uit te breiden. Met meer leden kunnen bewoners meer invloed krijgen in de energietransitie. 

EemnesEnergie heeft een aantal gecertificeerde Energiecoaches, die bewoners, ieder naar mogelijkheden kunnen helpen de stappen naar (verdere) verduurzaming. Van besparen, isoleren naar opwekken zijn de logisch stappen, Ineens of gefaseerd, afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden. Onze coaches nemen je zoveel mogelijk zorgen uit handen met informatie over maatregelen, financieren subsidies. En natuurlijk kun je ook meedoen aan onze collectieve inkoopacties: een goed product, gericht op het bontzorgen van bewoners, en waar nodig is de energiecoach er voor vragen etc. Lees meer bij Energiecoach

November 2019 jaar is ons eerste postcoderoosdak in Eemnes opgeleverd, op de gemeentewerf liggen 72 panelen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de deelnemers aan dit eerste project. We zijn nu bezig met een voorstel voor het “verzonnen” van de volgende daken in Eemnes.

In dezelfde maand is ook het project LEF van start gegaan, een Europees pilotproject dat in Eemnes de haalbaarheid van een lokaal energiebedrijf moet onderzoeken, en realiseren. Van de eerste 50 deelnemers wordt het energieverbruik in kaart gebracht, waarmee we later een begin kunnen maken met een slimmere vorm van energie uitwisseling, verkopen aan de buren, tijdelijk opslaan in de batterij, of toch nog terugleveren? Het Europees project is na 2 jaar afgelopen. Op dit moment werken we aan een voortzetting, met de bedoeling te komen tot een echt werkende oplossing voor de deelnemers. Lees meer bij Energie uitwisselen

En natuurlijk willen we de deelnemers ook een goede energieaanbieding doen, 100% groene stroom zo lokaal mogelijk opgewekt tegen een goede prijs. Zie overstappen energieleverancier..

 

Lid worden, of meedoen?