Over ons

Eemnes Energie is een coöperatie, gericht op het opwekken van duurzame energie en het helpen met besparen op energieverbruik. De deelnemers dragen zo bij aan het streven in 2030 een energie neutrale gemeente te zijn.

Energie Coöperatie Eemnes, in het dagelijks gebruik EemnesEnergie wordt gerund door vrijwilligers. Het bestuur wordt gevormd door Peter van Drenth, Marinus Kamphorst. Op dit moment zijn we in overleg over de invulling van de penningmeester rol om zo weer een bestuur bestaand uit 3 personen te hebben. EemnesEnergie streeft ernaar de inwoners en bedrijven in Eemnes mee te nemen op weg naar verduurzaming. “Van, voor en door Eemnessers” is ons doel, we willen dit zoveel als mogelijk met elkaar invullen. Een coöperatie, of coöperatieve vereniging bestaat uit leden, leden die met elkaar bepalen wat de koers moet zijn van de coöperatie. Een coöperatie heeft geen winstoogmerk, dat betekent niet dat er geen winst gemaakt mag of kan worden, maar die winst komt ten goede aan de coöperatie, en dat biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om nieuwe activiteiten te ontplooien, of bestaande uit te breiden.

November 2019 jaar is ons eerste postcoderoosdak in Eemnes opgeleverd, op de gemeentewerf liggen 72 panelen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de deelnemers aan dit eerste project. We zijn nu bezig met een voorstel voor het “verzonnen” van de volgende daken in Eemnes.

In dezelfde maand is ook het project LEF van start gegaan, een Europees project dat in Eemnes de haalbaarheid van een lokaal energiebedrijf moet onderzoeken, en realiseren. Van de eerste 50 deelnemers wordt het energieverbruik in kaart gebracht, waarmee we later een begin kunnen maken met een slimmere vorm van energie uitwisseling, verkopen aan de buren, tijdelijk opslaan in de batterij, of toch nog terugleveren?

We hebben een aantal gecertificeerde Energiecoaches, die bewoners, ieder naar behoefte kunnen helpen bij de stappen naar (verdere) verduurzaming. Van besparen, isoleren naar opwekken zijn de eerste logische stappen. Ineens of gefaseerd is afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden. Coaching, een betrouwbaar product tegen een goede prijs door inkoopacties, (extern) advies, financiering, subsidies, verzekering; wij nemen u zoveel mogelijk zorgen uit handen.

En natuurlijk willen we de deelnemers ook een goede energieaanbieding doen, groene stroom tegen een goede prijs, maar daarover krijgt u meer nieuws via onze website.

 

Lid worden, of meedoen?