Eemnes Energie is een coöperatie, gericht op het opwekken van duurzame energie en het helpen met besparen op energieverbruik. Alle deelnemers bundelen hun vraag, waarna we gezamenlijk zonne-energie opwekken op daken in Eemnes.

Het bestuur wordt gevormd door Peter van Drenth, Arjan Bijman en René Pie. De deelnemersvergadering is het hoogste orgaan in de coöperatie. Door gebruik te maken van de postcoderoosregeling, kunnen we rendabele zonnestroom opwekken, terwijl onze deelnemers toch een stuk goedkoper uit zijn dan bij elk ander energiebedrijf! Energy House is behulpzaam bij het leveren en factureren.

Naast electriciteit opwekken helpen we onze deelnemers hun verbruik terug te dringen. Van een nul-op-de-meter renovatie tot tips om verspilling te voorkomen, als u zich aansluit krijgt u altijd een betrouwbaar advies. We werken daarbij veel samen met lokale bedrijven.

Samen zonnestroom opwekken en profiteren van lage tarieven! Klik en doe mee!

Door mee te doen, bespaart u veel energiebelasting: € 0,10 per Kwh. Dat geldt voor alle deelnemers in een project. Een groot deel van dat geld gebruiken we om zonnepanelen te financieren. Deze leggen we op een dak in Eemnes. Dat kan een dak van een sportclub zijn, ook een boerenschuur of een openbaar gebouw. Een ander deel van de besparing van de belasting, komt bij u terecht.

Als u zelf een geschikt dak heeft, mag u tot en met 2023 salderen. Dat is nog voordeliger dan bovengenoemde korting. Toch is het verstandig dat via Eemnes Energie te doen; zolang het salderen loopt, profiteert u daarvan, maar daarna kunt u gebruik gaan maken van de postcoderoos-regeling. Dat geldt niet als u nog geen deelnemer was. En u wordt ontzorgd: wij regelen het allemaal netjes voor u.

Als u spaargeld heeft, kunt u dat aanwenden: de coöperatie betaalt 2% per jaar (15 jaar vast). Heeft u geen spaargeld, dan leent de coöperatie voor een laag tarief bij de gemeente Eemnes.

Is dit groener dan een contract met groene stroom? Ja, veel groener. Wij werken namelijk niet met CO2-certificaten uit het buitenland om grijze stroom te ‘vergroenen’. De coöperatie wekt evenveel op, als onze deelnemers verbruiken.

Heeft u al panelen? Dan kunt u zich ook aansluiten, zodat wij u kunnen helpen ook iets te doen aan uw gasverbruik. De korting op de energierekening geldt dan niet voor u, omdat u nu al geen energiebelasting betaalt.

Alle deelnemers van Eemnes Energie kunnen deskundig advies krijgen hoe hun huis nul op de meter gemaakt kan worden, meteen of in stappen. Financiering, ISDE-subsidies, verzekering, de beste prijzen door vraagbundeling; wij nemen u alle zorgen uit handen.

Eemnes Energie levert duurzaamheid met subsidie en belastingkorting.
U bespaart maandelijks geld, wij doen de rest! Klik en doe mee!