Over ons Flexibel Energiecontract

Op deze pagina hebben we een aantal onderwerpen over flexibele energie verzameld. Ook vindt u hier de algemene voorwaarden en de frequently asked questions (FAQ) bij het Energyzero contract

Groene energie
Met ons flexibel energiecontract ontvangt u gecertificeerde groene stroom uit Nederland (zon en wind) en CO2-gecompenseerd gas. Met Garanties van Oorsprong (GvO’s) garandeert de leverancier dat al uw stroom duurzaam wordt opgewekt in Nederland. Meer weten over de herkomst van de stroom van energieleverancier EnergyZero, bekijk hun stroometiket 2020.

Gemiddeld voordeliger
Een flexibel energiecontract is er voor alle deelnemers aan het project. Zelfs als u thuis gewoon energie blijft verbruiken, zoals u dat nu ook doet, bent u jaar in jaar uit gemiddeld voordeliger uit dan met het traditionele, statische tarief.

Het statische stroomtarief in vergelijking met het dynamische tarief, dat elk uur de actuele inkoopprijs volgt. Heel soms ligt dat dynamische tarief boven het statische tarief, maar meestal (ruim) eronder. De afgelopen jaren lag de dynamische prijs zo’n 95% van de tijd onder de gemiddelde vaste prijs van de traditionele maatschappijen.

Moet ik opletten wanneer ik stroom verbruik?
Nee, dat hoeft niet. Als u uw verbruik niet verandert, dan bent u met onze flexibele energie meestal voordeliger uit dan met een vast contract. Het kan natuurlijk wél voordelig zijn om grootverbruikers, zoals een wasmachine, wasdroger of vaatwasser te gebruiken wanneer de energie goedkoper is. En er veel te besparen door een elektrische auto slim te laden, op momenten dat de prijs voor elektriciteit laag is

Geen extra kosten
De aanbieding via EemnesEnergie werkt met een dynamisch tarief. Wij hanteren dus geen vast energietarief met flinke veiligheidsmarge, je betaalt simpelweg de actuele en daarmee eerlijke prijs. Kunnen wij elektriciteit en gas goedkoop inkopen, dan betaalt u ook minder. Is de stroom op piekmomenten wat duurder, dat betaalt u ook iets meer. Als EemnesEnergie maken wij geen winst op een contract, gedurende de looptijd van het LEF-project worden onze kosten betaald. Daarom betaalt u een lager vast bedrag per maand van 6,05 euro (3,025 euro voor elektriciteit, 3,025 euro voor gas). We rekenen dus géén opslag op uw verbruik, we verdienen dus niet meer als u meer verbruikt. 

Geen maandelijkse verrassing
Een variabele energieprijs betekent overigens niet dat het elke maand een verrassing is hoeveel er van uw rekening wordt afgeschreven. Samen met u maken we een reële schatting van uw energieverbruik en op basis daarvan bepalen we een maandbedrag. Aan het eind van het project verrekenen we het verschil.