Over ons Flexibel Energiecontract

Op deze pagina hebben we een aantal onderwerpen over flexibele energie verzameld. Ook vindt u hier de algemene voorwaarden en de frequently asked questions (FAQ) bij het Energyzero contract

Groene energie
Met ons flexibel energiecontract ontvang je gecertificeerde groene stroom uit Nederland (zon en wind) en CO2-gecompenseerd gas. Met Garanties van Oorsprong (GvO’s) garandeert de leverancier dat al je stroom duurzaam wordt opgewekt in Nederland. Meer weten over de herkomst van de stroom van energieleverancier EnergyZero, bekijk hun stroometiket 2020.

Gemiddeld voordeliger
Een flexibel energiecontract is er voor alle deelnemers aan het project. Zelfs als je thuis gewoon energie blijft verbruiken, zoals je dat nu ook doet, ben je jaar in jaar uit gemiddeld voordeliger uit dan met het traditionele, statische tarief.

Het statische stroomtarief in vergelijking met het dynamische tarief, dat elk uur de actuele inkoopprijs volgt. Heel soms ligt dat dynamische tarief boven het statische tarief, maar meestal (ruim) eronder. De afgelopen jaren lag de dynamische prijs zo’n 95% van de tijd onder de gemiddelde vaste prijs van de traditionele maatschappijen.

Moet ik opletten wanneer ik stroom verbruik?
Nee, dat hoeft niet. Als je  je verbruik niet verandert, dan ben je met ons dynamisch tarief meestal voordeliger uit dan met een vast contract. Het kan natuurlijk wél voordelig zijn om grootverbruikers, zoals een wasmachine, wasdroger of vaatwasser te gebruiken wanneer de energie goedkoper is. En er veel te besparen door een elektrische auto slim te laden, op momenten dat de prijs voor elektriciteit laag is

Geen extra kosten
De aanbieding via EemnesEnergie werkt met een dynamisch tarief. Wij hanteren dus geen vast energietarief met flinke veiligheidsmarge, je betaalt simpelweg de actuele en daarmee eerlijke prijs. Kunnen wij elektriciteit en gas goedkoop inkopen, dan betaal je ook minder. Is de stroom op piekmomenten wat duurder, dat betaalt u ook iets meer. Als EemnesEnergie maken wij geen winst op een contract, gedurende de looptijd van het LEF-project worden onze kosten betaald. Daarom betaal je een lager vast bedrag per maand van 6,05 euro (3,025 euro voor elektriciteit, 3,025 euro voor gas). We rekenen dus géén opslag op je werkelijk verbruik, we verdienen dus niet meer als je meer verbruikt. 

Geen maandelijkse verrassing
Een variabele energieprijs betekent overigens niet dat het elke maand een verrassing is hoeveel er van je rekening wordt afgeschreven. In de offerte maken we een reële schatting van het opgegeven energieverbruik en op basis daarvan bepalen we een maandbedrag. Aan het eind van het project verrekenen we het verschil. Via het klankportaal heb je de mogelijkheid de tussenstand te bekijken en zonodig het maandbedrag aan te passen naar boven of beneden.