Buur(t)gesprekken over energietransitie

Via EemnesEnergie bieden wij naast de hulp van de Energiecoach, ook de mogelijkheid om via buurtgesprekken met elkaar in gesprek te over onderwerpen die betrekking hebben op ons energieverbruik. Bewoners uit dezelfde buurt, of misschien ook buren gaan samen aan de slag, om te leren, en daarna ook (samen) stappen zetten.

Het buurtgesprek kan gaan over kleine ingrepen en besparend gedrag. Maar uiteindelijk ook over goede isolatie, zuinige elektrische apparaten en eventueel aardgas vaarwelzeggen als energiebron. Je helpt daarmee elkaar als wijkgenoten beslissingen te nemen op het gebied van de energietransitie.

Tijdens de buurtgesprekken ga je met elkaar in gesprek over je energie verbruik. Je kunt bijvoorbeeld jouw energierekeningen vergelijken met andere bewoners. Je wisselt ervaringen uit laat zien wat je hebt gedaan om energie te besparen en bespreekt hoe je dat ervaart.

We hebben een team klaarstaan om te helpen bij de buurtgesprekken. Dat kunnen we o.a. doen met een energiecoach die bij het buurtgesprek aanwezig is. Die coach kan het gesprek leiden, maar hij of zij kan ook uitleg geven rond de energietransitie en vragen beantwoorden.   

We starten de buurtgesprekken helaas voorlopig on-line. Spreekt het idee van buurtgesprekken je aan. Meld je dan aan, of zoek maximaal 6 mensen die mee willen doen en meld je dan aan. Ook als je nog vragen hebt of hulp wilt bij het organiseren van een buurtgesprek, kun je hier terecht.

Voor het organiseren van de buurtgesprekken willen we bij opgave graag weten in welke straat je woont, wat je leeftijd is en welk soort huis je bewoont (huur of eigendom) en de samenstelling van je huishouding (alleenstaand, gezin etc.).

Met de buurtgesprekken starten we in Eemnes onze reis naar een duurzame toekomst. Het is belangrijk want de energietransitie biedt ons kansen om onze leefsituatie en woonomgeving  te verbeteren en prettiger te maken. Dus doe mee en meld je aan dan kunnen we samen aan de slag met de energietransitie.