Slim stroomnetwerk

Eemnes Energie krijgt ontheffing elektriciteitswet | stroom uitwisselen tegen steeds wisselende prijzen

Elektriciteit van een andere Eemnesser afnemen, tegen een prijs die altijd lager is dan wat elke andere leverancier u kan rekenen, maar wel varieert. Dat is in 2018 voor klanten van Eemnes Energie mogelijk. Het is een wereldprimeur.

Veel mensen willen graag helpen hun energievraag te verduurzamen, maar ze willen er niet op achteruitgaan. De norm ‘woonlasten-neutraal’ is in Eemnes uitgangspunt. Alle kleine beetjes helpen om die norm waar te maken. Een van die onderdelen is het balanceren van de energievraag: als de een tekort heeft en de ander over, kan dat aan elkaar geleverd worden. Opslag in batterijen helpt ook. In combinatie met de al bestaande korting op energiebelasting, brengt dat de kosten naar beneden. In de eerste jaren gaat dat voordeel wel grotendeels naar het goedmaken van de aanloopkosten.

Deelnemers in Eemnes Energie krijgen een extra slimme meter waarmee de transacties kunnen worden uitgevoerd. De kosten hiervan zijn in het maandbedrag verwerkt en vallen weg tegen de voordelen.

De software (van Enervalis) is het teststadium gepasseerd. Na Eemnes is Amersfoort de volgende stad waar het slimme net wordt ingevoerd. Het is de bedoeling dat zowel huurders van De Alliantie als woningeigenaren mee kunnen doen.

René Pie van Eemnes Energie: ‘Dit is een innovatie die cruciaal is voor het slagen van de omschakeling naar duurzame stroom. Met een centrale kun je energie maken als het nodig is; een windturbine levert als het waait en een zonnepaneel als het licht is. Het beter balanceren van vraag en aanbod en opslag in batterijen is gewoon nodig. Voor ons leuk om meteen vanaf het begin betrokken te zijn bij het in praktijk brengen ervan. We hebben veel nieuwe klanten nodig om de gewenste schaal te bereiken maar het lijkt me leuk die te gaan werven!´

Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons opnemen
info@eemnesenergie.nl | 0651 548 773

Eemnes-Energie
Eemnes-Energie-Slim-Stroom