Pilot Micro Energy Trading | Lokaal Energienetwerk: 50 woningen gezocht

Eemnes-Energie---Micro-Ene2

Eemnes Energie is samen met Gemeente Eemnes op zoek naar 50 woningeigenaren die willen deelnemen aan de pilot voor Micro Energy Trading binnen Eemnes: het leveren van stroom van de ene naar de andere gebruiker, op basis van onderlinge verrekening.

Slimmere elektriciteitsnetwerken zijn nodig nu duurzaam opgewekte stroom een steeds groter deel uitmaakt van de energiemix. Anders dan bij een centrale op gas, is de productie van zonnestroom of windenergie lastig aan te passen op de vraag van dat moment. Opslag in batterijen kan dat probleem deels oplossen, maar voor een betere balans van vraag en aanbod zijn ook slimme netwerken nodig. Zo kan een (huishoudelijk) apparaat bijvoorbeeld gaan werken op een moment waarop veel aanbod is en daarmee de prijs dus laag.


Opstarten energienetwerk vraagt om data verzamelen

Voor het verder ontwikkelen van het lokale energienetwerk, is het noodzakelijk om data te verzamelen. Hiervoor zoeken wij 50 woningen. Bij de woning zal een aantal maanden een stand alone dongel (soort slimme meter) worden geplaatst in de meterkast.

Voor wie?
In principe kan elke woningeigenaar in Eemnes zich hiervoor aanmelden, maar deze pilot is zeker interessant voor mensen die al zonnepanelen hebben of in de nabije toekomst deze willen gaan plaatsen.

Voor meer informatie en aanmelding, ga naar onderstaand formulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Informatie- en aanmeldformulier Pilot Micro Energy Trading

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.