Het Nieuwe Wonen

Het Nieuwe Wonen is wonen met optimaal wooncomfort, een gezond binnenklimaat en geen energierekening meer. Geen isolatie- en vochtproblemen meer in huis. Uw huis collectief renoveren tot een energieneutraal huis zonder dat uw maandlasten veel hoger worden. Het Nieuwe Wonen is comfortabel wonen, betaald door besparing op energie- en onderhoudskosten.

Het Nieuwe Wonen: ook mogelijk voor de woningen in Eemnes
De gemeente Eemnes heeft samen met de andere gemeenten van VNG Regio Eemland, Eemnes Energie en bouwkundige en financiële experts de afgelopen maanden samengewerkt om de oprichting van het Eemland Energie Fonds mogelijk te maken. Dit geeft woningeigenaren de mogelijkheid om zich, mocht dit nog niet het geval zijn, te verenigen in een VvE en gezamenlijk een totaalpakket van energiebesparende maatregelen door te voeren. De renovatie wordt collectief uitgevoerd, zowel qua uitvoering als qua financiering.

Niet alleen voor koopwoningen, maar ook voor huurwoningen wil Eemnes Energie Het Nieuwe Wonen mogelijk maken. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met Eemnes Energie via projectleider@eemnesenergie.nl of bel 06-18903138.

Logo-het-Nieuwe-Wonen-Eemne
Het-Nieuwe-Wonen-Eemnes-4

Isolatie- en vochtproblemen
Veel woningen in Eemnes hebben last van isolatie- en vochtproblemen. Verschillende woningeigenaren hebben de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen, waarmee zij deze problemen hebben kunnen reduceren/verhelpen. Het apart doorvoeren van deze maatregelen vergt investeringen die gefinancierd moeten worden. Dit gebeurt voor alsnog door het investeren van spaargelden, het benutten van subsidies en/of het aangaan van persoonlijke leningen.

Jaren ’70 woningen toe aan duurzame renovatie
Veel woningen in Eemnes zijn gebouwd in de jaren ’70. Om straks ook nog woningen te hebben die voldoen aan de eigentijdse woningeisen en goed verkoopbaar zijn, is het tijd om energie neutraal te renoveren.

Nieuwe financieringsmogelijkheid:
Eemland Energie Fonds: gebouwgebonden financiering via VvE
Het Nieuwe Wonen kan in één keer uitgevoerd worden met financiering via het Eemland Energie Fonds en is gekoppeld aan de woning. Bij dit Eemland Energie Fonds wordt via banken en pensioenfondsen een fonds opgericht met een waarborgfonds. Met deze financiering, met een looptijd van 30 jaar, kunnen woningeigenaren, verbonden in een VvE, de verduurzaming van de woningen realiseren. Zonder dat u zich druk hoeft te maken over hoe lang u er nog wilt wonen. De renovatie en financiering is gekoppeld aan uw woning.

Het-Nieuwe-Wonen-Eemnes-2
Het-Nieuwe-Wonen-Eemnes-3

Welke maatregelen worden er uitgevoerd in de woningen?
Uw energie- en onderhoudskosten van de woning dalen en hiervoor in de plaats worden servicekosten in rekening gebracht, maar onderaan de streep blijven de woonlasten nagenoeg gelijk of stijgen iets. Bij de renovatie worden de volgende maatregelen in één keer uitgevoerd in uw woning:

  • Vloerisolatie
  • Nieuwe buitengevel
  • Nieuw geïsoleerd dak met geïntegreerde zonnepanelen
  • Nieuwe kozijnen, glas en voordeur
  • Mechanisch ventilatiesysteem
  • Warmtepomp
  • Lage temperatuur afgiftesysteem
Het-Nieuwe-Wonen-Eemnes-6
Het-Nieuwe-Wonen-Eemnes-5